Marriage Guide online

6 zásadních svatebních trendů pro rok 2023

PR text Svatební hashtagy na sociálních sítích, uniformní šaty pro družičky i lampiony štěstí, to všechno už je pasé. Aktuální svatební trendy diktují přirozenost a upozorňují, že v onen slavný den jde hlavně o zábavu a romantiku. Zde je šest nových trendů pro rok 2023.

6 zásadních svatebních trendů pro rok 2023

1. Drobné kytice

Ohromným či divoce uspořádaným pugétům odzvonilo. Podle vyhledávání na Pinterestu jsou v kurzu elegantní a jemné kytice skládající se z konvalinek, šeříku, levandule či čechravy. Výhodou je, že když nevěsta prochází uličkou k oltáři, něžná kvítka neukradnou všechnu pozornost svatebním šatům.

2. Rozmazané a autentické fotky

Na sociálních sítích pomalu, ale jistě začíná převládat autentičnost nad dokonalostí. Podobně by tomu mělo být ve svatebních albech publikovaných v roce 2023. Čím dál více párů při plánování svatby upřednostňuje minimalismus a pohodovou atmosféru a váš svatební fotograf by měl mít fotografie dokumentaristického charakteru v malíku.

3. Stop formálním účesům

Vyčesané a přílišně nalakované účesy v roce 2023 také už moc parády nenadělají. Bohatě bude stačit maličko vylepšená verze vašeho každodenního účesu. Ve svatební den je zkrátka nejlepší zůstat sám/sama sebou a cítit se pohodlně. Nevěsty zabodují plážovými vlnami nebo obyčejnou saténovou stuhou vpletenou do něžného copu.

4. Polední obřad

Proč vstávat už čtyři hodiny po půlnoci a pospíchat na devátou na radnici, když se můžete vyspat do růžova a svůj den si o trochu více užít? Čím dříve začnou svatebčané s přiťukáváním a pitím alkoholu, tím dřív také může být po zábavě. Přesuňte obřad na poledne, naobědvejte se a pak pěkně v poklidu (či v nepoklidu) slavte až do kuropění.

5. Hýření barev i vzorů

Bílá barva je klasika, přesto často může nudit. Dnešní nevěsty jsou již o něco odvážnější a nebojí se sáhnout po šatech v odstínu krémové, šampaň či slonovinové kosti. V roce 2023 však jde trend za hranici sněhobílé ještě o něco dál a vyzývá k odvážným vzorům, a to například ke květinovým či k osobitým ilustracím a potiskům.

6. Společná příprava

Z čeho jste nejvíce nervózní? Aby všechno klaplo podle plánu, nebo z pocitu, že svého nastávajícího / svou nastávající uvidíte až těsně před obřadem? Těchto nervů se můžete lehce zbavit. Poslední trend totiž vyznává společné přípravy obou snoubenců. Užívejte si svůj svatební den už od rána a buďte spolu, vždyť o tom přece svatba i manželství je.

 
 

Přečtěte si více