Candy bar — sladké potěšení pro všechny
V Americe a Evropě se jedná o velice oblíbený trend, v Čechách se ale objevil poměrně nedávno. Pokud se ale zajímáte o současné tendence a chcete mít originální svatbu a mile překvapit své hosty, Candy bar je skvělým řešením!
A co že to ten Candy bar vlastně je? Doslovný překlad z angličtiny by byl “sladký bar” nebo “bar s cukrovinkami”. Je to zkrátka místo, kde si přijde na své každý milovník sladkostí. Jedná se o krásně vyzdobený stoleček, kde jsou vystaveny různé typy sladkých dobrot. Candy bar můžete stylově sladit se svatební výzdobou. Přidejte svíčky, mašle, květiny či jiné dekorace a stane se nezapomenutelnou ozdobou vaší svatby.
Velkou výhodou Candy baru je, že při aranžování můžete zapojit svou fantazii a připravit pohoštění z více druhů dezertů a cukrovinek. Každý si tak dá to, co mu chutná nebo co ho láká — věřte, že se po něm jen zapráší. A pokud jsou na svatební hostinu pozvány i děti, Candy bar pro ně bude tou nejlepší atrakcí!
Pokud Candy bar neznáte vůbec, nebo znáte jen z filmu a nevíte si rady, jak takovou sladkou hostinu připravit, máme pro vás par tipů!
Které sladkosti patří na Candy bar?
Klasickým svatebním koláčkům už tak trochu odzvonilo! Na trendy Candy barech je opravdu nenajdete. Pokud chcete držet krok s dobou, poohlédněte se po modernějších pamlscích. Svět gastronomie se mění opravdu rychle a mnoho klasických pokrmů nahradily ty cizokrajné. A právě sladkostí se to týká nejvíc. Největší oblibě se nyní těší cupcaky, muffiny, sušenky coockies, makronky či profiterolky.
Výzdoba Candy baru
Nestáčí si ale trendy sladkosti zakoupit, musíte je umět i správně naaranžovat. “In” jsou stromečky nebo květiny z makronek, velmi oblíbené jsou také zápichy do maffinů s vtipnými popisky typů “Sněz mě!”, “To vytancuješ!” nebo “Jsem k nakousnutí!” apod. Candy bar nemusí být pestrobarevný, mnohem stylovější bude, když jej vyzdobíte do určité barvy tak, aby ladil s ostatní výzdobou. I samotný název sladkého stolů “Candy bar“ je důležitou součástí dekorace a bývá na vlaječkách nebo na zdi nad stolkem.
Myslete na všechny hosty
Moderní doba přináší i řadu civilizačních chorob. Stále více lidí trpí alergiemi — nejčastějšími alergeny je lepek, laktóza, oříšky nebo med. Pokud někdo z vašich hostů trpí podobným problémem, musíte to vzít v potaz a připravit něco dobrého i pro něj. Ke klasickým sladkostem přidejte různé dobroty, co neobsahují lepek, laktózu, oříšky a jiné. Nezapomeňte je označit štítky s přesnými popisky — pomůžete tak jednotlivým hostům si vybrat správnou dobrotu a “ochráníte” dietní kousky od ostatních mlsounů.
Praktické rady
Krásná výzdoba je sice velice důležitá, nesmíte ale zapomínat ani na praktickou část přípravy Candy baru. Především tedy na hygienu. Připravte ubrousky (ideálně vlhčené i klasické papírové), servírovací kleště, případně párátka na menší sladkosti. Domluvte se s číšníky nebo personálem, který bude zajišťovat svatební hostinu, aby vám sladkosti vystavili chvilku před tím, než dorazí hosté. Ideální bude, když budete dobroty vykládat postupně. Až se spotřebuje jedna porce, doplní se další. Čokoláda se pak nerozteče a krémové naplně se nezkazí.
To nejlepší na závěr
Máte objednaný klasický svatební dort, a tak máte obavy, že se sladkosti z Candy baru zkrátka nesní? Nemusíte mít obavy, vaši hosté určitě ocení, když u sladkého stolu umístíte i malé papírové krabičky, aby si pár dobrot mohli odnést domu jako symbolickou výslužku. Několik krabiček můžete nechat i jako malou pozornost pro personál v restauraci.