Marriage Guide online

Trendy svatební kytice pro rok 2012

Text: Mgr. Veronika Kutnarová

Svatební sezóna 2012 se bude nést v duchu romantiky a stylu Vintage

Trendy svatební kytice pro rok 2012

Uplynulá svatební sezóna by se dala jednoduše shrnout pouze jedním slovem - fialová. Fialové barvy se ve všech možných odstínech nevěsty nedokázaly doslova nabažit. Není divu, fialová je často specifikovaná jako barva duchovního rozvoje a vnitřního míru. Je barvou harmonickou a na barvené škále stojí na rozhraní teplých a studených tónů, záleží na tom, jaký odstín zvolíme. Blondýnkám sluší zpravidla světlejší tóny této barvy a tmavovláskám ty tmavší, není to ale vždy pravidlem. Záleží také na očekáváních nevěsty a celkovém dojmu, ve kterém musí být všechny prvky vyvážené, ať už se jedná o typ nevěsty, svatební šaty nebo květiny.

Fialová se dá dobře kombinovat také s ostatními barvami. V určitých tónech krásně vynikne v kombinaci s krémovou, dá se zakomponovat k růžové, bílé a tmavší tóny působí velmi zvláštně například s cyklámenovou barvou. Zajímavě působí i v kombinaci se studenou šedou nebo naopak teplou zlatou… možností je mnoho, vždy záleží na tom, co od výsledného efektu očekáváme.

Navíc fialovou na květinách matka příroda nešetřila a květů této barvy máme v různých odstínech doslova nepřeberné množství. Najdeme jí například u hortenzií, frézií, tulipánů, gladiolů, růží, orchidejí a u mnoha dalších květin.

Svatební sezóna 2012 se bude nést v duchu romantiky a stylu Vintage (tento styl můžeme specifikovat jako něco starodávného nebo retro). Módní návrháři hojně používají tradiční i exkluzivní krajky, nevěsty halí do lehkých, doslova pavučinkových materiálů, které zajímavě vrství a kombinují. Nadýchané tvary svatebních rób postupně vytlačují úzké jednoduché střihy v gotickém duchu. Převládá ležérní styl. Hojně se také objevují retro doplňky jako jsou například krajkové rukavičky, perly, štrasové antique doplňky atp. Kytice pro nevěstu by měla tvořit společně s nevěstou a svatebními šaty určitou harmonii a neměla by tuto kompozici nijak narušovat, proto se většinou přizpůsobuje celkovému stylu. V příštím roce budou kytice volnější, budou vypadat jako anglická zahrada v plném květu. Stylu budou barevně odpovídat nejvíce tóny meruňkové, lososové, champagne, lila, smetanové, tělové růžové, tyrkysové a další, které podtrhnou patinu vintage stylu.

Celosvětový trend návratu k tradicím a opravdovým hodnotám, které jsme poztráceli konzumním způsobem života, se bude projevovat i v tak specifickém odvětví, jakým svatební floristika je. Myslím, že se můžeme těšit na mnoho inspirativních nápadů a originalitu v duchu tohoto trendu.

 
 

Přečtěte si více