Marriage Guide online

Svatební místo roku 2018

Text: Petr Kollman

Přinášíme výsledky již sedmého ročníku soutěže Svatební místo roku. Která svatební místa se letos umístila na prvních pozicích a jakou inspiraci přináší speciálně oceněné kategorie?

Svatební místo roku je zajímavá anketa, která vám přináší tipy hlasujících čtenářů a fanoušků, i nové podněty od porotců na nejkrásnější svatební místa v České republice.

Každoročně se vyhlašuje celkem 10 výherců (1.,2. a 3. místo ve veřejném hlasování, 1.,2. a 3. místo vybírá odborná porota a ta hlasuje také pro speciální kategorie, kterými jsou: hrad/zámek, luxusní místo, pohodové místo a nováček roku).

Do odborné poroty letos zasedli:

Martin Dobeš (PragueWeddings, Svatební Expo, Svatby.cz, MistoNaSvatbu.cz), Petr Kollman (Marriage Guide), Karin Hanzlíková (SvatebniKoordinatori.cz), Tomáš Havlík (SvetSvateb.cz), Ondřej Bambous (Svatba.cz), Jan Kroupa (SvatebniAsistentka.cz), Petr Pělucha (Pelucha.com).

1. místo - Svatební místo roku 2018 - veřejné hlasování

Svatební místo roku 2018

Zámecká restaurace Štáblovice byla vyhlášena jako absolutní jednička ve veřejném hlasovaní, jako svatební místo roku.

Jedná se o pohádkovou restauraci, která láká svou zahradou s podmanivým výhledem na přilehlý zámek. Svatební obřad může probíhat buď v zahradě restaurace nebo nově i ve francouzské zahradě, či na jiném místě zámeckého parku. Za nepříznivého počasí obřad probíhá v noblesním erbovním sále v přízemí zámku. Svatební hostina i zábava pak později probíhá ve stylové restauraci a zahradě, která je pro svatební hosty uzavřena a vše se odehrává v naprostém soukromí. Novomanželé většinou vyzdvihují nádherné prostředí, perfektní servis a dokonalé jídlo.

Kapacita obřadu: 200 osob

Kapacita hostiny: 100 osob

Kapacita ubytování: 0 osob

Více informací na: Zámecká restaurace Štáblovice

2. místo - Svatební místo roku 2018 - veřejné hlasování

Svatební místo roku 2018

Rezidence Liběchov

Krásné místo, skvělé jídlo, ochotný a velmi vstřícný personál, vše na jednom místě, který ze zamilovaných párů zvažující vstup do manželství, by si nepřál vysněnou svatbu plnou romantiky, štěstí a nádherných okamžiků v malebné oblasti Kokořínsko nedaleko hradu Kokořín. Abyste vysněnou svatbu mohli zorganizovat, potřebujete spoustu příprav. Svatební pár jezdí od místa k místu, od zlatníka ke zlatníkovi, porovnává různé nabídky, hledá ten nejkrásnější dort, dekoraci a... A seznam úkolů je stále delší a delší a čas k přípravě stále kratší a kratší. Zkušený tým Rezidence Liběchov rád převezme Vaše starosti.

Kapacita obřadu: 100

Kapacita hostiny: 100

Kapacita ubytování: 35

Více informací na: Rezidence Liběchov

3. místo - Svatební místo roku 2018 - veřejné hlasování

Svatební místo roku 2018

V Yard Resortu najdete skvělou gastronomii, krásný design a architekturu, zahrady s rybníčky, pozitivní energii a klid

a to jen 20min z centra Prahy. Je to místo, kde sen o Vaší svatbě měníme ve skutečnost. „Když jsme k Vám poprvé přijeli, nebyla jsem si nikdy ničím tak jistá, než že chci mít svatbu u Vás. Moc děkujeme za veškerou pomoc s plánováním svatby. Vše bylo dokonale připravené, průběh celé svatby bez chyby, výzdoba nádherná, personál milý. Všichni jsme byli nadšeni, celý den byl pohodový a rodinný! Na náš den budeme s láskou vzpomínat! Díky Vám! “ K+M

Kapacita obřadu: 200

Kapacita hostiny: 200

Kapacita ubytování: 72

Více informací na: Yard Resort

1. místo - Svatební místo roku 2018 - odborná porota

Svatební místo roku 2018

Zámek Ratměřice je jako stvořený pro konání pohádkových svateb. Citlivě a moderně zrekonstruovaný zámek, překrásný zámecký park, tryskající fontána, dechberoucí svatební apartmá a prvotřídní gastronomie společně garantují nezapomenutelné svatební okamžiky. Svatby jsou na Zámku Ratměřice připravovány vždy dle konkrétních představ snoubenců, s maximální péčí a úctou k tomuto významnému dni. Snoubenci si mohou vybrat ze dvou svatebních balíčků, balíčku Classic a Exclusive, které zahrnují jak exkluzivní uzavření areálu, tak svatební obřad, kompletní servis a ubytování. Pro menší rodinné svatby je v nabídce i svatební balíček Mini.

Kapacita obřadu: 200 osob

Kapacita hostiny: 120 osob

Kapacita ubytování: 50 osob

Více informací na: Zámek Ratměřice

2. místo - Svatební místo roku 2018 - odborná porota

Svatební místo roku 2018

Hodějovický mlýn je kouzelné místo skryté mezi kopci Vysočiny, daleko od ruchu měst, jako stvořené pro svatbu snů

v kruhu rodiny a přátel. V klidném prostředí, uprostřed luk, lesů a obklopen rybníky s třpytící se vodní hladinou se

skrývá tento unikátní mlýn s architekturou připomínající romantickou Provance. Každá svatba je pro nás jedinečnou

událostí a z tohoto důvodu ji vždy řešíme přesně podle představ snoubenců tak, aby jejich velký den byl originální

a neotřelý. Nejdeme tedy cestou kvantity, ale kvality, kterou se snažíme každý rok vylepšovat, aby komfort našich

hostů byl co nejvyšší a pobyt u nás byl pro ně jedinečným a nezapomenutelným zážitkem.

Kapacita obřadu: 100 osob

Kapacita hostiny: 80 osob

Kapacita ubytování: 32 osob

Více informací na: Hodějovický mlýn

3. místo - Svatební místo roku 2018 - odborná porota

Svatební místo roku 2018

Rezidence Vogelsang se nachází v nádherné lesní lokalitě Národního parku Šumava s vyhlídkou na hrad Kašperk a obec Červená. Svým umístěním uprostřed přírody, ale v lehko dosažitelné vzdálenosti mnoha historických památek i sportovních a kulturních příležitostí, nabízí Rezidence Vogelsang ideální podmínky pro uspořádání svatby v každém ročním období. Díky zázemí a službám, které Vám jsme schopni nabídnout, si můžete vychutnat pohodovou atmosféru Vašeho svatebního dne za jakéhokoliv počasí, s výhledem na šumavské panorama s hradem Kašperk na obozoru. Hotel byl vystavěn na místě původní stejnojmenné vesnice. Jeho současná podoba vznikla přístavbou a rekonstrukcí původních objektů zdejší selské usedlosti.

Kapacita obřadu: 100 osob

Kapacita hostiny: 100 osob

Kapacita ubytování: 40 osob

Více informací na: Rezidence Vogelsang

Speciální kategorie - pohodové svatební místo roku - odborná porota

Svatební místo roku 2018

Nedaleko Novohradských hor se nalézá, z rybníka jeho často v noci vodník na hráz vylézá. Příběh velmi zajímavý má, kdo slyšel jej, tomu často ve spánku se o něm zdá. Každá svatba na našem mlýně je vždy vyjímečná a nádherná. Rozhodnete-li se konat svatbu na našem mlýně svěřujete většinu starostí s přípravou svatby do našich rukou. Náš mlýn je jedinečný svým vzhledem a lokalitou. Zodpovídáme za to, že každá svatba konaná u nás bude pohádková od začátku až do konce, proto v pronájmu našeho mlýna na svatbu je obsažena většina potřebných věcí, které víme, že by jste museli zajišťovat jinde.

Kapacita obřadu: 100 osob

Kapacita hostiny: 100 osob

Kapacita ubytování: 50 osob

Více informací na: Martinský mlýn

Speciální kategorie - hrad / zámek roku - odborná porota

Svatební místo roku 2018

Neopakovatelné genius loci nabízí citlivě zrestaurovaný Zámek z roku 1565 v srdci jižních Čech. Areál nabízí kapli sv. Anny kde mohou být civilní i círekvní obřady s varhany z roku 1806, zahradu s více jak 10.000 sazenicemi, atypickou bývalou stodolu pro venkovní letní svatby, koupací jezírko, bylinkovou zahrádku, dětské hřistě, habrový labyrint, vlastní přístaviště i ubytování pro 44 hostů

Kapacita obřadu: 250

Kapacita hostiny: 150

Kapacita ubytování: 44

Více informací na: Zámek Mitrowicz

Speciální kategorie - luxusní místo roku - odborná porota

Svatební místo roku 2018

Pohádková svatba v hotelu Imperial. Svatba je jedním z nejkrásnějších dní, na který se vzpomíná po celý život. Aby ta Vaše byla skvělá a svatební hosté na ni ještě dlouho vzpomínali, je třeba vše pečlivě naplánovat a zorganizovat. My Vám s tím rádi pomůžeme. Hotel Imperial Karlovy Vary nabízí možnost uspořádání svatby přesně podle vašich představ. Luxusní neorenesanční hotel a krásný hotelový park jsou ideální pro uspořádání romantické i moderní svatby. Využijte krásného prostředí hotelu Imperial a kompletního profesionálního svatebního servisu.

Kapacita obřadu: 200 osob

Kapacita hostiny: 150 osob

Kapacita ubytování: 219 osob

Více informací na: Hotel Imparial Karlovy Vary

Speciální kategorie - nováček roku - odborná porota

Svatební místo roku 2018

Renesanční zámecký hotel s překrásnou kaplí, obklopený relaxačními zahradami, nabitý moderními technologiemi. Nezapomenutelné setkání minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Špičkový evropský standard ubytování, zážitková gastronomie. Klidné a bezpečné zázemí pro uzavřené rodinné i firemní akce, salonky pro malá i velká jednání. Bez zatěžujícího ruchu centra Prahy, v dosahu pražské MHD nebo taxi.

Kapacita obřadu: 1200

Kapacita hostiny: 120

Kapacita ubytování:80

Více informací na: Clara Futura

Pořadatelé soutěže:

Marriage guide - svatební magazín, portál

Wedding Expo - svatební veletrh

 
 

Přečtěte si více