Marriage Guide online

Svatební šaty na rok 2023

Text: Markéta Verner, svatební salon ELODY

Podzim už je v plném proudu, a s ním i představování nových kolekcí svatebních šatů na rok 2023. Ale jaké trendy na svatebních šatech pofrčí a které vybrat?

Pojďme se podívat na trendy svatebních šatů pro rok 2023.

Svatební šaty s 3D květy

Květiny v různých podobách jsme mohli vidět na některých svatební šatech už v letošní sezóně 2022. Avšak zejména 3D květinové aplikace jsou hlavním trendem pro rok 2023.

Můžete je zakomponovat do živůtku, kde pomohou opticky zvětšit poprsí. Naopak květinová aplikace na sukni dodá na objemu sukně, aniž by musela mít několik vrstev, což ocení nevěsty zejména v letních měsících.

Hladké svatební šaty

Svatební šaty na rok 2023
Foto: Svatební salon Elody

Dalším trendem, který se opět vrací, jsou hladké svatební šaty. Éra boho svatebních šatů s krajkou pomalu upadá a opět se vrací elegance a jednoduchost. Zejména hladké svatební šaty se saténovou sukní se opět vrací na scénu pro rok 2023.

Sukně nemusí být objemná s velkou spodničkou, ale může i splývat, aby podtrhla postavu nevěsty. Pokud nemusíte úplně pevný satén, zvolte jemný svatební tyl, který dodá na vzdušnosti vašich šatů, ale na eleganci rozhodně neubere.

Místo výstřihu, stojáček

Svatební šaty na rok 2023
Foto: Svatební salon Praha

Tento styl výstřihu se u nás objevuje zejména na halenkách a tričkách, ale na svatebních šatech opravdu málo kdy. Proto se přední návrháři svatebních šatů začali zaobírat tímto střihem, který je neobvyklý, ale velmi moderní. Místo výstřihu do písmena V, teď v příští sezóně uvidíme zahalený dekolt s mírným stojáčkem z krajky, která přechází v delší rukáv.

Rukávy

Svatební šaty na rok 2023
Foto: Svatební šaty Elody

Rukávy na šatech jsou věčné téma na zkouškách svatebních šatů. Nevěsty, které přijdou k nám do showroomu, většinou jako první řeší ruce a ramena. Buď mají moc velká ramena a chtějí je schovat, nebo moc široké paže, takže zvolí rukáv nebo naopak jsou spokojené se svojí postavou a volí odhalenější model. Pro ty, které rozhodně rukáv chtějí, je zde několik trendů, kterými se můžete inspirovat.

Balónový typ rukávu vám opticky zúží pas a vytvoří tak tvar přesýpacích hodin, který je velmi lichotivý a každá žena po takovém tvaru touží. Pomůže těm nevěstám, které mají tvar těla hrušky nebo obdélníku. Pokud na takové rukávy nejste, můžete zvolit jemnější verzi nabíraného rukávu, který vám trochu přidá na objemu ramen, ale ne tolik. Pokud máte širší ramena a nepotřebujete dohánět na objemu, zvolte rukáv s krajkou, které naopak paže zjemní a trup opticky prodlouží.

Ať se podřídíte trendům nebo ne, rozhodněte se pro takové šaty, které vám budou perfektně sedět a budete se v nich cítit dokonale, protože to je to důležité.

Za Elody,

Markéta Verner

 
 

Přečtěte si více