Marriage Guide online

Svatební dort – jaké jsou trendy pro rok 2012

Text: Cukrárna Saint Tropez

PR text Je ozdobou každé svatby a po nevěstě a ženichovi je i na nejvíce fotografiích. Ne, nemluvíme o mamince nevěsty či tatínkovi ženicha, ale o svatebním dortu, který je důležitou součástí každé svatby. Snad neexistuje svatební hostina, kde by nádherný sladký král netrůnil uprostřed stolu. ​

Svatební dort – jaké jsou trendy pro rok 2012

Jak si takový nejvhodnější dort právě pro Vás vybrat? Jaké jsou trendy pro rok 2012?

Hlavním trendem budou svatební dorty stavěné hodně do výšky. Patrové dorty se budou skládat z několika samostatných dortů, každý obvykle jiné chuti, tak aby si na svatbě každý vybral. Pokud snoubenci touží po menším dortu, možností je využít podstavec, přičemž dort vypadá stále úžasně. Pro větší počet hostů je trendem vytváření sladkých svatebních oltářů.

Barva dortu

Co se týče barev... dort by měl ladit k šatům či květům nevěsty. Nejčastěji se potkáváme s dorty v tradiční champaign či bílé barvě. Trendem jsou jednoduché dekory, jako například květy či jednoduché geometrické tvary, doplněné pouze jednou další barvou, která by měla barevně ladit se stuhou ve vlasech nevěsty či kravatou ženicha. Tradičním svatebním figurkám na vrcholech dortů byste se pro rok 2012 měli raději vyhnout.

Vzhled dortu

Vzhled dortu je důležitý, ale nejdůležitější je jeho chuť. Správný dort musí být skutečným gurmánským vrcholem svatební hostiny. Je těžké trefit se do chuťových pohárků všech hostů, ale existují zaručené kombinace, které umějí potěšit a hlavně…správný dort musí ze stolu zmizet v mžiku v bříškách hostů. Nikdo přece nechce, aby dort na stole ležel hodiny a hodiny a hosté se mu vyhýbali či ho ochutnali jen ze slušnosti.

Chuť dortu

Trendy v chutích dortů se v roce 2012 vrací k čokoládě, chutím citrusových plodů a vanilky. Správný dort by měl být hodně nadýchaný a krémový. Pozor ale na levné nekvalitní krémy, ty v takovém králi svatební hostiny nemají co dělat. Krém roku 2012 musí dělat čest svému názvu, mělo by jít o lahodný krém či nadýchanou pěnu. V minulosti časté ovocné dorty jsou spíše na ústupu.

Správný výběr

A jak se takový správný svatební dort vybírá? Je to krásný a hlavně sladký proces návrhů, zkoušení a výběru toho nejlepšího. Bude nám ctí Vás přivítat v nejlepší české cukrárně St Tropez, v pasáži U Nováků, Vodičkova 30, Praha 1, kde Vám náš zkušený personál rád poradí a pomůže Vám tak z vašeho svatebního dne udělat nezapomenutelný životní zážitek.

 
 

Přečtěte si více