Marriage Guide online

Tipy na svatební menu aneb výborné jídlo na svatbu je základ

Text: Petr Kollman

Výběr vhodného svatebního menu, restaurace, nebo catteringu je velice důležitý. Nejen proto, že většina svatebních hostů se těší na skvělé jídlo a to pak nakonec zanechá největší dojem z celé svatby. Můžete mít zpožděný program, nebo bude špatné počasí, ale jídlo na svatbu je pod drobnohledem všech svatebčanů a prostě musí být fantastické!

Tipy na svatební menu aneb výborné jídlo na svatbu je základ
Foto: Petr Pělucha

Naše svatba se konala venku, tudíž jsme vše měli na jednom místě. Volba byla tedy více než jasná - svatební catering. Catering je vlastně taková pojízdná restaurace nabízející úplně vše. Skvělé jídlo, pití, talíře, skleničky, příbory, personál a veškerý servis jsou schopni připravit téměř kdekoli a kdykoli.

Naše požadavky byly trochu netradiční, jelikož jsme měli večerní svatbu a hostinu jsme plánovali až ve 22:00 večer. Chtěli jsme servírovanou polévku (vybrali jsme knedlíčkovou) a vše ostatní pak formou rautu. Vybrali jsme studený, teplý raut a grilování, které nám přišlo k celé koncepci rustikální svatby nejtypičtější.

Na výběr jsme měli hned z několika firem, které se specializují na svatební catering (Český catering, Hotelová škola Radlická, Denisa Richterová z V4Catering). Vybrali jsme si Denisu Richterovou z firmy V4Catering a současně provozovatelku restaurace Na Vinici v Praze, která nám vyšla maximálně vstříc a svým lidským přístupem nám i sedla nejvíce! Když jsme pak ochutnali její výtečný bramborový salát, nebylo již co řešit :) Denisa vzala na svatbě vše pod svou koordinaci a nejen servis spojený se svatebním pohoštěním byl prostě na jedničku! Volba Denisy Richterové se nám opravdu vyplatila a za žádnou cenu bychom neměnili, dokonce si troufnu říci, že bychom to bez ní nezvládli. Byla zkrátka součástí celé svatby, celého týmu, který naši svatbu perfektně připravil.

Svatební menu - předkrmy

Příjezd svatebních hostů byl naplánován na 18:00 a k welcome drinku jsme zvolili jednoduché, ale za to syté a výborné variace předkrmů:

Slané předkrmy:

  • skvělé miniburgery,
  • plněné croissainty,
  • slané tyčinky z listového těsta,
  • škvarkovou pomazánku na domácím chlebu, posypanou čerstvou jarní cibulkou,

Sladké předkrmy:

  • hodonínské koláče
  • domácí štrůdl

Svatební menu - hlavní chod

Po svatebním obřadu jsme se přemístili na slavnostní svatební hostinu. Polévku jsme měli, jak jsem již zmínil výše, servírovanou (na každém stole byla připravena mísa s naběračkou). Následoval raut, neboli švédské stoly, které se prohýbali pod váhou skvělého jídla, které šikovný personál od Denisy promptně doplňoval.

Do rautu jsme zařadili mnoho dobrot a i vzhledem k velkému arzenálu alkoholických nápojů jsme volili tučnější a klasické pochutiny:

  • Domácí guláš (s knedlíkem, rýží, chlebem)
  • Bramborový salát a variace kuřecích a vepřových řízečků
  • Hajdůcké zelí
  • Šopský, řecký, okurkový a rajčatový salát,
  • variace klobás, salámů, sýrů, sušeného masa, doplněno o kozí rohy a výborné papričky,
  • Tlačenky, utopence, nakládaný hermelín a různé druhy omáček

Venku probíhalo grilování, kde jsme vybrali:

  • šunka od kosti
  • bavorské, pikantní a moravské klobásky,
  • grilovaný hermelín,

Jedlo se a pilo, pilo se a jedlo, skvělá zábava pokračovala až do dopoledních hodin druhého dne. Všichni si moc chválili a jako bonus jsme od Denisy v 10:00 dopoledně dostali všichni skvělou česnečku!

Poptávka cateringu

Vybírat můžete z nabídky na portálu sdílených služeb a produktů: weddingshop.cz

Profil společnosti: V4Catering, Denisa Richterová