Marriage Guide online

Svatební místo roku 2020

Přinášíme vám výsledky již devátého ročníku soutěže o nejlepší Svatební místa roku. Která svatební místa se letos umístila na prvních pozicích a jakou inspiraci přináší speciálně oceněné kategorie?

Svatební místo roku je jediná anketa svého druhu, která přináší tipy hlasujících čtenářů a fanoušků, i nové podněty od porotců na nejkrásnější svatební místa v České republice.

Každoročně se vyhlašuje celkem 10 výherců (1.,2. a 3. místo ve veřejném hlasování, 1.,2. a 3. místo vybírá odborná porota a ta hlasuje také pro speciální kategorie, kterými jsou: hrad/zámek, luxusní místo, pohodové místo a objev roku).

Do odborné poroty letos zasedlo celkem 15 porotců ze svatebního světa:

Martin Dobeš (PragueWeddings, Svatební Expo, Svatby.cz, MistoNaSvatbu.cz), Petr Kollman (Marriage Guide), Tomáš Havlík (SvetSvateb.cz), Ondřej Bambous (Svatba.cz), Petr Pělucha (Pelucha.com), Lukáš Navara (navarafoto.cz), Radek Bulant a Pavla Hybšmanová (stylovesvatby.cz), Jiří Smíšek (stacirictjenano.cz), Daniel Šeiner (danielseiner.cz), Martin Cihlář (martincihlar.cz), Petra Štočková (svatbonet.cz), Anna Gajdičiarová (kv-production.cz), Kateřina Fields (wedding-fields.com), Markéta Fryčová (weddingdesign.cz),

1. místo - Svatební místo roku 2020 - veřejné hlasování

Zámecká restaurace Štáblovice
Zámecká restaurace Štáblovice

Zámecký resort Štáblovice je ideálním místem pro Vaši svatbu. Prostory pro obřad a svatební hostinu jsou Vám k dispozici na jednom místě pouhých 7 km od Opavy. V našem resortu najdete stylovou restauraci s krásnou zahradou, z níž je nádherný výhled na přilehlý zámek. Zámek je součástí areálu a spolu se zámeckým parkem, dělá z našeho resortu nádherné romantické místo ideální pro Vaši svatbu. Jsme si jisti, že Vás okouzlí nejen námi nabízená obřadní místa v pohádkové zahradě restaurace, v romantickém zámeckém parku či v noblesním erbovním sále zámku, ale i skvělá gastronomie a nádherné prostředí našeho resortu. Svatební hostina i večerní zábava probíhá ve stylové restauraci a zahradě, která je pro Vás a Vaše hosty exkluzivně uzavřena. Vše se tak odehrává na jednom místě a v naprostém soukromí. Celková kapacita hostů při svatební hostině je 100 osob.

Svatba je jednou z nejkrásnějších událostí ve Vašem životě a naší prioritou je, abyste si ji opravdu užili. Také proto ke každým snoubencům přistupujeme individuálně a snažíme se maximálně naplnit jejich přání a požadavky. Romantický resort Štáblovic je ideálním místem pro Váš velký den.

Kapacita obřadu

200 osob

Kapacita hostiny

100 osob

Více info: Zámecká restaurace Štáblovice

2. místo - Svatební místo roku 2020 - veřejné hlasování

Romantický Hotel Mlýn v Karlštejně
Romantický Hotel Mlýn v Karlštejně

Romantický Hotel Mlýn Karlštejn je umístěn v malebném prostředí chráněné oblasti Český kras na břehu řeky Berounky pod středověkým hradem Karlštejn, 25 km od centra hlavního města Prahy.

Romantický Hotel Mlýn nabízí ubytování ve stylově zařízených pokojích, restauraci s letní terasou, klimatizované konferenční prostory, relax centrum a rozsáhlé parkoviště. Součástí hotelového areálu je 2.500 m2 rozlehlý soukromý ostrov se svatebním altánkem a party stanem.

Možnost uspořádání obřadu na břehu Berounky, svatební party pod širým nebem, profesionální a příjemná obsluha, zkušenosti s organizací svateb, romantické prostředí a mnohem více je Vám k dispozici právě v Romantickém Hotelu Mlýn Karlštejn.

Kapacita obřadu

150 osob

Kapacita hostiny

110 osob

Kapacita ubytování

49 osob

Více info: Romantický Hotel Mlýn v Karlštejně

3. místo - Svatební místo roku 2020 - veřejné hlasování

Zámecká fara Vidžín
Zámecká fara Vidžín

Hledáte místo pro svatbu s ubytováním? Zámecká fara Vidžín je jako stvořená pro konání romantických svateb. Citlivě zrekonstruovaný zámek, revitalizovaný park, tryskající fontána, zámecká restaurace, dechberoucí svatební pokoj a úžasné gastronomické umění šéfkuchaře společně garantují nezapomenutelné svatební okamžiky.

Kapacita obřadu

120 osob

Kapacita hostiny

100 osob

Kapacita ubytování

100 osob

Více info: Zámecká Fara Vidžín

Pohoďácké svatební místo roku 2020 - odborná porota / speciální kategorie

Stodola Suška
Stodola Suška

Původně zámecká stodola stojí uprostřed pole, dříve se v ní sušilo obilí a jméno Suška jí zůstalo, dostala jen okna místo vrat a novou rákosovou střechu. V přední části je zahrada pro venkovní svatební obřady a na západní straně je terasa s výhledem na les. Ubytování máme v Kravsku v nově zrekonstruované Kocandě.

Kapacita obřadu

150 osob

Kapacita hostiny

150 osob

Kapacita ubytování

100 osob

Více info: Stodola Suška

Objev roku 2020 - odborná porota / speciální kategorie

RESORT CATTALEYA
RESORT CATTALEYA

Resort Cattaleya

Náš resort nabízí vše, co budete během svého dne D potřebovat.

Prosklený sál uprostřed zahrady, ozvučený a osvětlený prostor pro tanec s barem. Ubytování s wellness pro Vás a Vaše hosty. Restauraci, vinárnu, letní terasu a malebný prostor nejen pro fotografie.

POŘÁDÁME SVATBY V ROZSAHU DO 120 OSOB A SLIBUJEME, ŽE PRO VAŠI SPOKOJENOST UDĚLÁME MAXIMUM!

Kapacita obřadu

120 osob

Kapacita hostiny

120 osob

Kapacita ubytování

40 osob

Více info: RESORT CATTALEYA

Hrad / zámek roku 2020 - odborná porota / speciální kategorie

Savoia Castle
Savoia Castle

Savoia Castle

Kapacita obřadu

70 osob

Kapacita hostiny

70 osob

Kapacita ubytování

50 osob

Více info: Savoia Castle

Luxusní svatební místo roku 2020 - odborná porota / speciální kategorie

Zámek Ratměřice
Zámek Ratměřice

Zámek Ratměřice

Zámek Ratměřice je jako stvořený pro konání pohádkových svateb. Citlivě a moderně zrekonstruovaný zámek, revitalizovaný rozsáhlý park, tryskající fontána, romantické jezírko u terasy zámecké restaurace, dechberoucí svatební apartmá a úžasné gastronomické umění šéfkuchaře společně garantují nezapomenutelné svatební okamžiky.

Kapacita obřadu

500 osob

Kapacita hostiny

150 osob

Kapacita ubytování

48 osob

Více info: Zámek Ratměřice

1. místo - Svatební místo roku 2020 - odborná porota

Zámek Bon Repos
Zámek Bon Repos

Zámek Bon Repos je kouzelné místo uprostřed přírody nedaleko Prahy, které Vám nabízí naprosté soukromí pro Vaši akci. Hrabě František Antonín Špork si vybral toto místo pro oddych a relaxaci, jak již sám název „Bon Repos“ napovídá, a jeho výběr byl správný. Celý areál na Vás dýchne klidnou atmosférou, nutící Vás se na chvilku zastavit. Můžete se kochat překrásným parkem se všemi budovami, které jsou kulturní a historickou památkou.

Kapacita obřadu

200 osob

Kapacita hostiny

100 osob

Kapacita ubytování

36 osob

Více info: Zámek Bon Repos

2. místo - Svatební místo roku 2020 - odborná porota

Hotel Všetice
Hotel Všetice

Hotel Všetice naleznete ve stejnojmenné obci 35 km jižně od Prahy. Je součástí areálu Statku Všetice, jehož druhou část tvoří moderní jezdecký areál. Hotel nabízí 103 lůžek a 27 přistýlek ve čtyřiačtyřiceti dvou až čtyřlůžkových stylových pokojích a apartmánech rozdělených do tří budov (vč.partnerského ubytování). Mezi nimi se nachází park s venkovním barem, několika rybníky a přírodním koupalištěm s brouzdalištěm pro děti. Pro Vaši svatební hostinu můžete využít stylovou mezonetovou restauraci s kapacitou 130 míst k sezení ve 2 patrech, nebo zvolit původní zrekonstruovanou stodolu Hodovnu s kapacitou 130 míst k sezení. Oba prostory nabízejí příjemné prostředí s krbem, barem, tanečním parketem, party ozvučením a osvětlením. Restaurace i Hodovna disponují venkovní terasou pro posezení s možností grilování. K dispozici jsou kompletně vybavené konferenční prostory, sál s kapacitou 115 míst, salonek pro 15 osob a jezdecký bar pro 80 osob. Veškeré konferenční prostory jsou vybaveny audiovizuální technikou. Součástí areálu je vinný sklípek, v němž si vyberete z kvalitních tuzemskýchi zahraničních vín a profesionální someliér pro Vás připraví zajímavou ochutnávku. Volný čas můžete trávit nejen u bazénu či přírodního jezírka, máme pro Vás připraveny i sportovně – relaxační aktivity.

Kapacita obřadu

200 osob

Kapacita hostiny

130 osob

Kapacita ubytování

130 osob

Více info: Hotel Všetice

3. místo - Svatební místo roku 2020 - odborná porota

Svatební místo roku 2020

Vytvořili jsme pro vás prostor s jedinečnou atmosférou. Držíme se tradic, proto jsme při rekonstrukci pracovali jen s přírodními materiály – dřevo, kámen, pálená cihla, hliněná omítka s příměsí levandule… Nebáli jsme se vytvořit kontrast mezi luxusem (křišťálové lustry) a přírodními materiály. Když se v krbu rozhoří oheň, na stole najdete báječné jídlo z našeho masa plemene Angus, sedíte s přáteli, popíjíte dobré víno z našeho sklepa a nechce se vám domů. A o to nám jde. Přijďte a buďte u nás jako doma.

Kapacita obřadu

150 osob

Kapacita hostiny

90 osob

Kapacita ubytování

40 osob

Více info: Angusfarm Soběsuky

Další skvělá svatební místa

Další svatební místa, která vyhrála v minulých ročnících naleznete na webu: www.svatebnimistoroku.cz

Vznik soutěže

Ze spolupráce svatebního magazínu Marriage guide a svatebního Expa vznikla v roce 2011 soutěž, která oceňuje svatební místa v ČR. Zakladateli soutěže jsou pan Martin Dobeš a Petr Kollman.

 
 

Přečtěte si více