Marriage Guide online

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Text: Petr Kollman

Veliký souboj dvou nejlepších míst na svatbu!

Jedině tak lze nazvat letošní, již 3. ročník soutěže o SVATEBNÍ MÍSTO ROKU 2014. Čtenáři a fanoušci hlasovali a vybírali ty nejlepší. Celkem k nám do redakce přišlo neuvěřitelných 6.122 hlasů. První dvě místa se předháněla po celou dobu soutěže, podívejte se, kdo byl nakonec v letošním ročníku lepší:

1. Místo v kategorii - veřejné hlasování

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Romantický Hotel Mlýn Karlštejn

Romantický Hotel Mlýn Karlštejn na břehu řeky Berounky pod středověkým hradem Karlštejn, 21 stylově zařízených pokojů včetně svatebních apartmánů a pokojů Executive, 2.500 m2 velký ostrov s romantickým svatebním altánkem, s grilem a party stanem až pro 150 osob, rozlehlé parkoviště v areálu. Možnost uspořádání obřadu na romantickém ostrově na břehu Berounky, svatební party pod širým nebem, profesionální a příjemná obsluha, zkušenosti s organizací svateb, romantické prostředí a mnohem více je Vám k dispozici právě v Romantickém Hotelu Mlýn Karlštejn.

2. Místo v kategorii - veřejné hlasování

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Zámek Zbiroh

Prestižní a unikátní prostředí, jen nejvyšší profesionální služby, jedinečný “genius loci”.Každou svatbu osobně připravují, garantují a koordinují přímo majitelé zámku, čímž se snoubencům a jejich hostům dostává opravdu té nejvyšší kvality a péče.

3. Místo v kategorii - veřejné hlasování

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Yard Resort

V Předboji jsem vyrůstala a moje rodina pracovala v areálu ještě v dobách, kdy to byl dvůr JZD. Takže víme, že budovy jsou zrekonstruované vkusně a citlivě oproti původnímu stavu, což oceňujeme. Zahrady jsou ohromně fotogenické, náš svatební fotograf prohlásil, že by se tam dalo fotit pět hodin a bylo by to málo. Obřad v jejich zahradách je tedy nezapomenutelným zážitkem, ale i když prší, mají hezké interiéry, do kterých se dá schovat. Výborně vaří. Do jejich restaurace chodím bezmála tři roky a pořád si drží svůj standard. Na naší svatbě byli i vegetariáni / vegani a pro Yard nebyl vůbec problém uvařit několik porcí mimo hlavní svatební menu. Přeji jim hodně úspěchů ve vaší soutěži.

Vítěz kategorie - Hrad / zámek

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Chateau Žinkovy

V kategorii hrad/zámek byl vybrán zámek Chateau Žinkovy, který již několik let získává zpět svou nezaměnitelnou krásu. Fotografie ze svateb připomínají pohádkové příběhy, kdy si princezna bere svého prince. Okouzlující zámek obklopuje krásná příroda, do které se budete ráno po svatební noci dívat z jednoho z útulných apartmánů.

Vítěz kategorie - nováček roku

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Vinařství Salabka

Nováčkem roku se stalo vinařství Salabka, které je skvělou volbou pro všechny, kdo milují nejen víno, ale také sluncem provoněnou Provence a středomořskou či orientální kuchyni. Vše se prolíná do harmonického celku chutí i designu. Vnitřní prostor vás okouzlí kombinací moderních nápadů a tradičních materiálů – zkrátka místo, kde můžete začít svůj radostný společný život. Perfektní lokalita vinařství v blízkosti Trojského zámku a zoologické zahrady se hodí pro hostiny a svatební veselí po zámecké svatbě v Tróji. Nejmenší svatebčánky můžete během dlouhého svatebního dne vzít na skok do zoo.

Vítěz kategorie - pohoďácké místo

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Barokní statek Boží oko

Pohoďáckým místem roku je letos Statek Boží oko, kde na vás okamžitě dýchne pohodová atmosféra domácího prostředí. Hosté se budou cítit příjemně a vy si svůj svatební den můžete užít na překrásném opraveném statku ve stylové restauraci, nebo na terase s otevřeným výhledem do zahrady s rybníčky. Domácké prostředí, svatební speciality i originální grilování – to vše poskládá dohromady okouzlující atmosféru pohodového svatebního dne.

Vítěz kategorie - luxusní místo

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Hotel Boscolo Prague

Luxusním svatebním místem se stal unikátní pětihvězdičkový Hotel Boscolo. Prostor bývalé banky se stal inspirací pro vznik krásného hotelu v centru Prahy. Hotel nabídne krásný sál, v trezoru staré banky cigar lounge, profesionální přístup i bar v trezoru. Hotel Boscolo je sám o sobě architektonický skvost a zosobnění luxusu propracované do detailů.

1. Místo v kategorii - celkové hodnocení odborná porota

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Villa Richter

Villa Richter okouzlila porotu nabídkou romantické svatby ve Svatováclavské vinici na Pražském hradě. Starobylý vinohrad vyniká netradiční krásnou v každou roční dobu a pokaždé nabídne úchvatný výhled na malostranské střechy a věže. Unikátní poloha areálu nabídne soukromí uprostřed srdce hlavního města. Vyhlídka ve Svatováclavské vinici tvoří ideální místo pro svatební obřad pod širou oblohou, které garantuje nezapomenutelné fotogenické prostředí. Oddává se buď přímo ve vinici, nebo ve skleníku villy.

Překrásné jsou i vnitřní prostory villy Richter. Večerní veselí se nejčastěji přesouvá do horní restaurace Piano Nobile s fascinujícím interiérem – skleníkem s terasou. Využívají se také okouzlující salónky. Skvělé svatební menu doplní bohatý výběr vín a koktejlů.

2. Místo v kategorii - celkové hodnocení odborná porota

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Hotel hrad Zvířetice

Krásné památkově upravené interiéry, originální ubytování v historizujícím duchu, renesanční zahrada a jedinečné prostředí na osamoceném místě hradní zříceniny Zvířetice – to jsou hlavní ingredience úspěchu tohoto svatebního místa. Z venkovních svatebních obřadů vznikají okouzlující fotografie. Starobylé prostředí a soukromí historického místa podtrhují svatební prožitek při obřadu i při svatebním veselí. Kdo hledá příjemné prostředí pro svatbu ve středních Čechách – může vsadit na krásu hradu Zvířetice.

3. Místo v kategorii - celkové hodnocení odborná porota

Výsledky soutěže o nejlepší Svatební místo roku 2014

Hotel Santander

Kdo miluje romantiku, klid a zeleň, tomu porota doporučuje okouzlující zahradu Hotelu Santander. Venkovní svatby v zahradním altánku, hostina v hotelové hale a příjemný večerní raut uvnitř či venku tvoří ideální kombinaci pro stylovou svatbu. Ke slavnostní tabuli uvnitř hotelu zasedne 35 osob, naopak venkovní oslavování pohostí neomezený počet svatebčanů. Příjemné prostředí bude hýčkat vás i vaše svatební hosty.

Předání cen a oficiální vyhlášení všech vítězů proběhlo na SVATEBNÍM EXPU 21.11.2014 v 18:30

Děkujeme porotě složené z předních českých svatebních expertů:

Petr Kollman, vydavatel magazínu Marriage Guide, www.MGmagazine.cz

Martin Dobeš, předseda Asociace svatebních profesionálů, www.PragueWeddings.com

Karin Hanzlíková, Svatební Expo, www.svatby.cz

Tomáš Havlík, www.SvetSvateb.cz

Ondřej Bambous, www.svatba.cz, www.svatebniakademie.cz

Kateřina Hrabalová, www.wedme.cz

Petr Pělucha, přední český svatební fotograf

Každé místo, které naleznete v seznamu nominovaných svatebních míst je místo, kde se dá připravit krásná svatba, svatební hostina, či večerní svatební párty. Všechna zúčastněná místa projevili zájem se do soutěže zapojit a mají svatebčanům co nabídnout. Všem zúčastněným a především hlasujícím čtenářům moc děkujeme a věříme, že tato soutěž napomáhá při výběru toho pravého místa na svatbu všem snoubencům a zamilovaným :)

NOMINACE DO DALŠÍCH ROČNÍKŮ SOUTĚŽE SVATEBNÍ MÍSTO ROKU

Podívejte se také na přehled vítězů z minulých ročníků soutěže: TOPMG

 
 

Přečtěte si více